17:33 05.02.2018

Мінкультури внесло ще трьох російських артистів та одного режисера до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці

2 хв читати
Мінкультури внесло ще трьох російських артистів та одного режисера до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці

Міністерство культури України на підставі звернення Служби безпеки України доповнило ще чотирма прізвищами перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Згідно з наказом Мінкультури №93 від 1 лютого 2018 року, опублікованому на сайті відомства в понеділок, до оновленого переліку осіб увійшли російські актори Олександр Фісенко, Єгор Барінов та Євген Бакалов, а також російський режисер Олександр Якимчук.

Перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, складає Мінкультури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

У виконання вимог закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України" СБУ раніше надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, періодично цей перелік поповнюється.

Як повідомлялося, згідно з наказом Мінкультури №921 від 20 вересня 2017 року, до переліку осіб увійшли співаки: Надія Бабкіна; Єгор Булаткін (Єгор Крід); Іван Дем'ян; Павло Кравцов; Натан Міровой (Natan); Стас П'єха; Ірина Тюріна (Ірина Нельсон); Олександр Медведєв (Шура); Вадим Новік (Біллі Новік); Давид Нурієв (Птаха); Валерій Юрін.

Крім того, список було доповнено такими акторами: Людмилою Чурсіною; Олексієм Паніним; Дмитром Пєвцовим; Вірою Кузьміною; Василем Лановим; Андрієм Мерзлікіним; Олександром Василевським. У списку значиться також режисер Станіслав Говорухін.

До списку також внесли американського актора Стівена Сігала, сербського кінорежисера Еміра Кустуріцу, російських режисера і письменника Євгена Гришковця, художника і скульптора Зураба Церетелі, артиста балету Миколу Цискарідзе, оперну співачку Ірину Богачеву і відеоблогера Руслана Віхлянцева (Руслана Усачова).

16 січня 2018 року Міністерство культури України на підставі звернення Служби безпеки України доповнило список осіб, внісши до нього російського кінорежисера Микиту Михалкова і телеведучого Дмитра Шепелєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА