08:45 07.02.2018

Яценюк чекає жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів російського президента на українській території

3 хв читати
Яценюк чекає жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів російського президента на українській території

Лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, перебуваючи з візитом у Вашингтоні, заявив, що очікує жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів російського президента на українській території.

"Очікуємо жорсткої реакції західних партнерів на призначення виборів російського президента на українській території", - наведено заяву А.Яценюка в повідомленні прес-служби НП "Народний фронт", оприлюдненому в ніч на середу.

Крім того, лідер "Народного фронту" повідомив, що провів зустрічі з радником президента США з питань Європи та Росії Фіоною Хілл, помічником міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Робертом Каремом, лідером демократів у конгресі США Ненсі Пелозі, а також виступив у Раді зовнішніх відносин.

А.Яценюк наголосив, що одним із головних питань, обговорюваних ним під час зустрічей, було "геополітичне питання, яке стоїть на порядку денному України і повинно стояти на порядку денному всього світу, в тому числі Сполучених Штатів Америки".

"Президент Путін проводить свої вибори на українській території - в Автономній Республіці Крим. Він призначив ці вибори, а точніше власне перепризначення, на 18 березня - саме на день незаконної анексії, окупації української території", – йдеться в повідомленні.

"Ми очікуємо жорсткої реакції з боку наших західних партнерів і з боку США про те, що вибори на українській території можуть проводитися тільки по відношенню до президента України, а не президента Росії. І тут світ і Сполучені Штати Америки в першу чергу, як лідер вільного світу, повинні заявити свою позицію", - наголосив лідер" Народного фронту".

Він повідомив, що фракція "Народного фронту" зареєструвала проект постанови про звернення Верховної Ради України до країн Великої сімки, ОБСЄ та до всього вільного світу у зв'язку з незаконною підготовкою виборів президента Росії на тимчасово окупованій частині території України. "Думаю, що український парламент свою волю проявить. Зараз треба, щоб і Сполучені Штати, і країни Великої сімки, і Європейський Союз так само зайняли позицію щодо незаконності виборів президента Росії на українській території", – зазначив він.

Екс-прем'єр-міністр України також наголосив, що вітає рішення США щодо так званого кремлівського списку.

"Питання в імплементації цього рішення, а саме - у запровадженні санкцій стосовно осіб, які вчинили міжнародні злочини як проти Української держави, так і проти західного світу у тому числі. Адже не секрет, що Росія втручається в західні вибори. І не секрет, що Росія втручатиметься в українські вибори. І для Путіна українські, і президентські, і парламентські вибори будуть не менш значущі, ніж чи то вибори у західному світі, чи то навіть власне переобрання", – заявив А.Яценюк.

Як повідомлялося, А.Яценюк розпочав свій візит до Вашингтона із зустрічі з помічником державного секретаря США Вессом Мітчеллом.

"Візит до Вашингтона розпочав із зустрічі з Вессом Мітчеллом, помічником державного секретаря Сполучених Штатів у справах Європи. Мені імпонує практична, націлена на результат налаштованість української команди Державного департаменту", - написав А.Яценюк на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Екс-прем'єр-міністр відзначив взаєморозуміння партнерів у розгляді винесених питань.

"У розмові з Вессом Мітчеллом йшлося про найважливіші питання двостороннього порядку денного, які слід реалізувати цього року. Це - питання безпеки, економічного розвитку, приватизації та боротьби з корупцією. Радий, що наші підходи, оцінки та очікування співпадають", – додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА