09:33 07.02.2018

Київ у 2017 році відвідали 1,6 млн іноземців

2 хв читати
Київ у 2017 році відвідали 1,6 млн іноземців

У 2017 році кількість іноземців, що відвідали Київ, зросла на чверть порівняно з попереднім роком і становила 1,6 млн людей, повідомили в прес-службі Київради.

"Відповідно до звіту, минулого року Київ відвідало 1,6 млн іноземних гостей. А це на 25% більше, ніж у 2016-му. Більш охоче до столиці приїжджали і самі українці. Торік місто відвідало 850 тис. внутрішніх туристів проти 720 тис. у 2016-му. Українська столиця стає дедалі популярнішим як діловим, так і культурним центром Європи. Хорошою рекламою для Києва став пісенний конкурс "Євробачення", - повідомляється на сайті міськради у вівторок.

Також у повідомленні зазначено, що з кожним роком Київ набуває все більшої популярності на міжнародній арені.

"Зазначу, що зі зростанням туристичного потоку місто отримує все більше доходів до бюджету. Так, у 2017 році туристичний збір становив 25 млн грн. Це дуже хороший показник, якщо врахувати, що в 2016 ця цифра становила 18,8 млн грн. Тобто, простіше кажучи, прибутки зросли на чверть", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

У Київраді наголосили, що в планах зробити столицю ще привабливішою для відвідувачів.

"Уже цього року столична влада хоче встановити ще один комунальний туристичний інформаційний центр у самому серці столиці - поряд з Європейською площею. Нині такі центри працюють у двох аеропортах й одному торговельно-розважальному закладі. А на залізничному вокзалі та перед будівлею мерії створити фотозону зі встановленням 3D-конструкції туристичного логотипу. І надалі впроваджувати в Києві і туристичні ID-картки Kyiv Pass", – йдеться в повідомленні.

Водночас у КМДА нагадали, що в 2018 р. у Києві відбудуться фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок 2017/2018. Очікувана кількість гостей, як іноземних, так і внутрішніх, становить 120 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА