10:46 07.02.2018

Кабмін пропонує ВР запровадити вітання для військових "Слава Україні" - "Героям слава"

2 хв читати
Кабмін пропонує ВР запровадити вітання для військових "Слава Україні" - "Героям слава"

Кабінет Міністрів України пропонує Верховній Раді законодавчо затвердити вітання для військовослужбовців "Слава Україні" - "Героям слава".

Відповідний законопроект №7549 від 5 лютого "Про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби" зареєстровано на сайті парламенту.

"Особа, яка вручила бойовий прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням бойового прапора словами "Слава Україні". Особовий склад військової частини на привітання відповідає "Героям слава". Після цього командир військової частини виступає із словом у відповідь", - пропонуються, зокрема, такі зміни.

Крім того, запропоновано закріпити, що на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" усі військовослужбовці, які перебувають у строю або поза строєм, відповідають: "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці також відповідають: "Героям слава". Таким чином, передбачено, що замість вітання "Здрастуйте, товариші" і відповіді "Бажаємо (бажаю) здоров'я" звучатимуть фрази "Слава Україні" - "Героям слава".

Кабмін також пропонує під час звернення до міністра оборони і його заступників називати їх "товариш" і зазначати посаду.

Як зазначено в пояснювальній записці, законопроект дасть змогу впровадити нові військові посади в штатах військових частин - головний старшина батальйону (бригади, полку) і головний сержант роти (взводу), визначити їхні права та обов'язки; підвищити роль сержантського (старшинського) складу ЗСУ в навчанні та вихованні підпорядкованого особового складу і в підготовці до виконання ними завдань за призначенням; врегулювати питання повсякденної діяльності, зокрема ввести в розпорядок дня годину національно-патріотичної підготовки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА