15:25 07.02.2018

Javelin будуть в Україні цього року, - Полторак

1 хв читати
Javelin будуть в Україні цього року, - Полторак

 Міністр оборони України Степан Полторак переконаний в отриманні від США протитанкових комплексів Javelin уже цього року.

"Я хотів би сказати точно: ми отримаємо "Джевеліни" своєчасно... Цього року точно", - сказав С.Полторак в ефірі телеканалу "112. Україна" в середу.

Як повідомлялося, 25 грудня 2017 року телеканал ABC News із посиланням на кілька джерел у Держдепартаменті США повідомляв про намір американського президента Дональда Трампа схвалити план постачань протитанкових ракет в Україну. За інформацією джерел, ідеться про постачання 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок на суму $47 млн.

17 січня начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що підготовка до експлуатації ПТРК Javelin уже триває, а їх постачання і прийом на озброєння української армії очікуються в першому півріччі поточного року, додавши, що партнери називають "різні терміни - від двох до п'яти-шести місяців".

29 січня 2018 року спеціальний представник США з питань України Курт Волкер повідомив, що Україна та США спільно працюють над переданням Збройним Силам України ПТРК Javelin, але для цього потрібен час.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА