15:55 07.02.2018

Резонансна ДТП у Харкові: Суд залишив під вартою Зайцеву і Дронова

2 хв читати

Київський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою без можливості внесення застави Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, підозрюваним у смертельній ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року.

"Продовжити обвинуваченій Зайцевій... термін утримання під вартою до 7 квітня 2018 роки без визначення застави. Продовжити обвинуваченому Дронову...срок утримання під вартою до 7 квітня 2018 роки без визначення застави", - йдеться в постанові, оголошеній у середу суддею Віктором Попрасом.

Суд також прийняв до розгляду 7 цивільних позовів потерпілих (постраждалих у ДТП і родичів загиблих).

Крім того, суд дійшов висновку, що обвинувальний акт відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу і призначив слухання по суті на 19 лютого.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул.Сумська і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і хлопець). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч.3 ст. 286 водієві Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбулося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київського райсуду Харкова визначив запобіжний захід Г.Дронову у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

13 грудня Київська райсуд Харкова продовжив запобіжний захід обом підозрюваним до 10 лютого включно. Суд також зобов'язав слідчого забезпечити медобстеження Г.Дронова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА