16:41 07.02.2018

Біткойн торгується вище $8000 після падіння напередодні нижче $6000

2 хв читати
Біткойн торгується вище $8000 після падіння напередодні нижче $6000

Біткойн у середу торгується вище позначки в $8000 лише через один день після падіння курсу криптовалюти нижче $6000..

За даними CoinDesk на 16:10 за к.ч., курс біткойна становить $8380,88, що майже на 9% вище від закриття попередньої сесії.

Напередодні біткойн подорожчав уперше після п'яти днів падіння курсу, протягом яких загальна капіталізація ринку криптовалюта скоротилася приблизно на $500 млрд.

Лютневі ф'ючерси на біткойн під час торгів на Cboe подорожчали на 7%, до $8140. Аналогічні ф'ючерси на CME виросли в ціні на 8%, до $8160.

Інші відомі криптовалюти, зокрема Ripple, Ethereum і Litecoin, також дорожчають в середу.

Трейдери оцінюють коментарі представників американських регуляторів щодо ринку криптовалют.

У вівторок глави Комісії з термінової ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) і Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) Крістофер Джанкарло і Джей Клейтон брали участь в слуханнях в банківському комітеті Сенату США. Керівники обох відомств, призначені на свої пости президентом США Дональдом Трампом, прихильником пом'якшення регулювання у фінансовому секторі, виступили на підтримку існування віртуальних валют, однак наголосили на необхідності вироблення плану регулювання сектора, пише MarketWatch.

"Ми відкриті до вивчення спільно з Конгресом, а також з нашими колегами з інших відомств, питання, наскільки необхідним є посилення федерального регулювання криптовалютних платформ", - заявив Дж.Клейтон. "Ми підтримуємо регулятивні спроби внести ясність в ситуацію на цьому ринку", - сказав він.

Дж.Клейтон зазначив, що маркери, що випускаються в рамках ICO, часто є цінними паперами і повинні підлягати реєстрації в SEC.

"Учасники ринку побоювалися, що американські регулятори можуть бути більш жорсткими, - зазначає аналітик eToro в Тель-Авіві Мати Грінспен. - Насправді їх позиція виявилася досить м'якою".

Раніше цього тижня глава Банку міжнародних розрахунків (Bank of International Settlements, BIS) Агустін Карстенс заявив про те, що світовим центробанкам варто бути готовими до вживання заходів для обмеження ризиків, пов'язаних з криптовалюта.

За його словами, біткойн став "комбінацією "бульбашки", схеми Понці та природного лиха".

Тим часом аналітик Goldman Sachs Стів Стронгін висловив думку, що більшість криптовалют не виживе у своїй нинішній формі, а інвесторам варто бути готовими до того, що токени втратять всю свою вартість.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА