13:36 08.02.2018

САП може забрати справи у НАБУ в разі продовження витоку інформації, але поки що не має наміру це робити - Холодницький

2 хв читати
САП може забрати справи у НАБУ в разі продовження витоку інформації, але поки що не має наміру це робити - Холодницький

 Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький наразі не має наміру забирати у Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) кримінальні провадження після публікації інтерв'ю агента НАБУ, хоча не виключає такого варіанту.

"Необхідно в черговий раз розставити всі крапки над "i". Немає ніякого "агента НАБУ". Це інтерв'ю, яке було - було ганебним. Воно не додає жодного плюса правоохоронним органам. Тому що та інформація, яка там була озвучена ... Я досі чекаю і сподіваюся, що Артем Сергійович скоро надасть мені результати службової перевірки за цими всіма фактами", - сказав Н.Холодницький на прес-конференції в Києві в четвер, коментуючи публікацію в пресі інтерв'ю агента НАБУ.

При цьому він додав: "Але забрати справи? Прокурор має право визначити підслідність і залучати інші підрозділи... Якщо дійсно буде ситуація із витоком інформації, якої вже відверто було занадто багато, то я не виключаю такого розвитку подій. Але ще раз наголошую: наразі це не розглядається (ймовірність забрати кримінальні провадження у НАБУ і передати для розслідування іншим органам - ІФ)".

Як повідомлялося, так званий агент НАБУ Євген Шевченко дав інтерв'ю інтернет-виданню "Цензор.НЕТ", в якому розповів, зокрема, і про роботу агентури НАБУ з найближчим оточенням президента України Петра Порошенка.

У Національному антикорупційному бюро України розпочали службову перевірку щодо свого позаштатного співробітника, а Н.Холодницький назвав такі дії співробітників НАБУ неприпустимими.

"Ми глибоко занепокоєні черговим таким витоком інформації. Це ще раз підтверджує, що в НАБУ є системні проблеми з таємницею слідства. Якщо так будуть діяти надалі, то Антикорупційна прокуратура не матиме іншого виходу, як забрати всі справи з НАБУ, залучати інші правоохоронні органи і доводити їх до кінця", - пригрозив керівник САП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА