13:58 08.02.2018

НАБУ і САП подали всі необхідні документи для екстрадиції судді Чауса в Україну, все залежить від молдовської сторони

2 хв читати
НАБУ і САП подали всі необхідні документи для екстрадиції судді Чауса в Україну, все залежить від молдовської сторони

Керівники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький очікують рішення компетентних органів Молдови щодо екстрадиції судді Миколи Чауса в Україну.

"Всі необхідні документи для екстрадиції ми подали нашим молдавським колегам. Зараз все залежить від молдавської сторони, коли цей підозрюваний буде екстрадований в Україну. Ми жодним чином не можемо на це вплинути, хоча і дуже хочемо", - сказав у четвер на прес-конференції в Києві керівник САП Назар Холодницький.

При цьому він запевнив, що після того, як М.Чаус буде доставлений в Україну, "пройде не більше місяця, і справа буде в суді".

Н.Холодницький додав: "Наскільки мені відомо, Чаус оскаржить у Молдові кожне процесуальне рішення, зокрема чекають рішення президента щодо політичного притулку. Тобто тут процес іде, але все залежить від молдовського законодавства, а ми чекаємо".

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили київського суддю М.Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис.

Верховна Рада 6 вересня підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді М.Чауса.

З 11 листопада 2016 року Суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну. М.Чауса було затримано 1 березня 2017 року Молдові. САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства. На початку березня документи на екстрадиційний арешт судді спрямовані молдавській стороні. Наразі суддя перебуває під домашнім арештом в столиці Молдови Кишиневі.

28 листопада 2017 року Вища рада правосуддя відповідно до рішення Третьої дисциплінарної палати від 4 жовтня звільнив втік з України Миколи Чауса з посади судді Дніпровського районного суду Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА