14:44 08.02.2018

Рішення щодо подальшого розслідування справи Охендовського буде ухвалено після виконання міжнародно-правових доручень - Ситник

3 хв читати
Рішення щодо подальшого розслідування справи Охендовського буде ухвалено після виконання міжнародно-правових доручень - Ситник

Після виконання міжнародно-правових доручень в кримінальному провадженні за обвинуваченням голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського, буде ухвалено остаточне рішення щодо подальшого розслідування, відзначає директор НАБУ Артем Ситник.

"Якщо ми говоримо про справу за підозрою глави Центральної виборчої комісії, то там, скажу відверто, була дискусія з прокурором щодо завершення цієї справи. І зараз у цій справі ухвалено рішення про зупинку досудового розслідування у зв'язку з виконанням міжнародних правових доручень", - нагадав А.Ситник в четвер у Києві.

Він підкреслив, що за результатами виконання цих доручень, "буде ухвалено остаточне рішення". "І це зовсім не означає, що справа здулося", - пояснив директор НАБУ.

Як повідомлялося, 13 грудня 2016 року М.Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих і особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент вчинення злочинів становить майже 1,29 млн грн.

19 грудня ЦВК на своєму засіданні ухвалила звернення, в якому зазначила, що НАБУ провело обшук в ніч на 14 грудня не в кабінеті М.Охендовського і з порушеннями законодавства.

21 грудня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 13 лютого 2017 року: голова ЦВК може залишати територію України тільки з дозволу слідчого.

Цього ж дня суд відмовився усувати М.Охендовського з посади голови ЦВК.

16 лютого 2017 року М.Охендовський заявив, що його адвокати подадуть клопотання в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру (САП) про закриття кримінального провадження щодо нього. Він наголосив, що очікує законного рішення САП про закриття провадження у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення.

За словами голови ЦВК, протизаконне продовження провадження означатиме тільки те що, що "НАБУ і САП навмисне виконують політичне замовлення, спрямоване на дискредитацію голови ЦВК і посилення політичного тиску на Комісію".

17 березня М.Охендовський заявив, що Генпрокуратура визнала його потерпілим у кримінальному провадженні про незаконне притягнення його до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

У Генпрокуратурі згодом підтвердили, що М.Охендовський визнаний потерпілим у кримінальному провадженні від дій детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Це провадження було відкрито на виконання постанови Печерського районного суду Києва від 4 січня 2017 року, яким Генпрокуратуру зобов'язали внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяву адвоката Олега Бабича в інтересах М.Охендовського.

3 квітня стало відомо, що Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження, в якому голова ЦВК М.Охендовський за рішенням суду був визнаний постраждалим. 3 квітня стало відомо, що Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження, в якому глава ЦВК М.Охендовський за рішенням суду був визнаний постраждалим.

22 вересня 2017 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що розслідування кримінального провадження стосовно М.Охендовського призупинено, поки виконуються міжнародно-правові доручення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА