15:36 08.02.2018

"Картка киянина" у квітні почне працювати як електронний квиток у муніципальному транспорті

2 хв читати
"Картка киянина" у квітні почне працювати як електронний квиток у муніципальному транспорті

"Карткою киянина" з квітня 2018 року, коли в столиці запрацює єдиний електронний квиток, можна буде користуватися як проїзних не тільки в метро, міській електричці і швидкісному трамваї, але в тролейбусах і трамваях, повідомила прес-служба компанії UNIT.

Відповідно до прес-релізу компанії, щоб скористатися "Карткою киянина" як електронним квитком, необхідно просто прикласти її до валідатора - пристрою для зчитування даних з електронних документів, які будуть встановлені в салонах громадського транспорту. Після цього поїздки будуть списані з карти. У разі, якщо пасажир має право пільгового проїзду, то через соціальне додаток "Картки киянина" пільга буде зчитана автоматично.

"Транспортний модуль "Картки киянина" дає можливість вести облік та ідентифікувати пасажирів міського муніципального транспорту. На підставі цих даних перевізники зможуть отримувати з міського бюджету повну компенсацію за проїзд пільговиків. Використання даної платформи дозволить уникнути неточностей і похибок у формуванні статистики, спростить систему розрахунку між КМДА та комунальним транспортом", - зазначила менеджер проекту "Картка киянина" Аліна Максименко.

Також наголошується, що завдяки автоматизації обліку пасажирів і надання пільг, з тіні можна вивести значну частину коштів, отриманих від продажу "сірих". Крім того, найближчим часом компанія UNIT планує запустити мобільний додаток проекту - спочатку на платформі iOS, а пізніше на Android. Завдяки новій платформі у користувачів з'явиться можливість купити електронний квиток на своєму смартфоні і переглядати статистику поїздок по "Карткою киянина".

"Картка киянина - повноцінна банківська карта з низкою додаткових функцій, які автоматизують і впорядковують механізм надання пільг, їх облік та адресність, створюють зручні сервіси для всіх жителів міста. Містить модулі: транспортний, комунальний, медичний, торговий, освіта, культура, адмінпослуги , цифровий підпис.

Інвестором і розробником проекту є українська ІТ-компанія UNIT. Замовник - Київська міська державна адміністрація. Реалізація проекту здійснюється за участю КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", КП "Київпастранс", КП "Київський метрополітен", банку-емітента "Ощадбанк", Visa і MasterCard.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА