18:26 08.02.2018

Стали відомими назви нових вулиць у Варшавському мікрорайоні та на Рибальському острові в Києві

3 хв читати
Стали відомими назви нових вулиць у Варшавському мікрорайоні та на Рибальському острові в Києві

Київська міська рада ухвалила рішення про присвоєння назв восьми новим вулицям у Подільському районі міста у районах нової забудови.

"Таким чином буде вшановано пам'ять видатних українських військових діячів, письменника, поета і драматурга, підприємців-садівників, а також повернуто назви зниклих вулиць міста", – повідомляє прес-служба міськради в четвер.

Як випливає з наведеного списку, отримають назви шість вулиць у мікрорайоні, який зводять на території агрокомбінату "Пуща-Водиця" між житловими масивами Виноградар і Нивки, де вже триває будівництво мікрорайону "Варшавський", і дві вулиці на Рибальському острові, біля центру міста та міської гавані. На місці першого раніше розташовувалися фруктові сади, на місці другого – промзона.

Шість із восьми вулиць отримують назви в честь видатних діячів минулого, дві – назви, які в минулому вже використовувалися для вулиць, але зникли після перепланування та знесення малоповерхової забудови по сусідству.

Вулиці, що проходять на "Варшавському" з півночі на південь отримають назви Всеволода Змієнка (на честь генерал-хорунжого Армії УНР), Сім'ї Крістерів (на честь підприємців-садівників, що володіли понад 100 років тому великою садибою поруч – т. зв. Крістеровою гіркою) і Северина Наливайка (на честь українського військового діяча, одного з керівників повстання 1594-96 років). Перші дві йтимуть на схід існуючої вул. Маршала Гречка і з'єднуватимуть вулиці Північно-Сирецьку з проспектом Правди (остання – західніше), а також з'єднуватимуть вул. Сирецько-Садову з проспектом Правди.

Перпендикулярні вулиці, які будуть проходити зі сходу на захід, отримають назви: Олександра Олеся (псевдонім письменника, поета, драматурга Олександра Кандиби), Генерала Грекова (на честь українського військового діяча, генерал-хорунжого Армії УНР, начального команданта УГА) та Квітникарська – таку назву нетривалий час перед ліквідацією мала вулиця у приватному секторі селища Вітряні гори: до 1977 року вона називалася Новозападинська, а на початку 1980-х років зникла у зв'язку зі знесенням малоповерхової забудови і укрупненням мережі вулиць. Перші дві з’єднуватимуть вул. Газопровідну та вул. Сергія Данченка, остання – вул. Наливайка (нову) з вул. Полковою.

Дві нові вулиці на Рибальському острові, які з'єднають вул. Електриків та Набережно-Рибальську дороги, отримають назви Зарубинецька (через розташування біля русла історичної річки Почайна, у верхів'ї якої в 1960-1970 роках було розкопано поселення Зарубинецької археологічної культури) і Гаванська (від побудованої в 1890-х роках біля русла Почайни київської гавані; таку саму назву раніше мала ліквідована на початку 1980-х рр. вулиця, що з'єднувала Корабельну і Тульчинську вулиці; в тому районі зберігся Гаванський провулок).

У Київраді розповіли, що громадське обговорення щодо цих назв тривало з 1 червня до 1 серпня 2017 року на веб-порталі територіальної громади міста у спеціальній рубриці е-місто "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів", де кожен користувач міг ознайомитися з запропонованим проектом рішення та висловити свої пропозиції.

Відповідні зміни внесуть в офіційний довідник "Вулиці міста Києва" і врахують в Реєстрі вулиць та інших поіменованих об'єктів столиці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА