18:27 08.02.2018

Суд скасував нардепу Полякову зобов'язання носити електронний браслет

2 хв читати
Суд скасував нардепу Полякову зобов'язання носити електронний браслет

 Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання носити електронний браслет народному депутату України (фракція "Народний фронт") Максиму Полякову, повідомив інтернет-виданню "Українська правда" адвокат парламентарія Петро Бойко.

"Так, суд ухвалив рішення зняти електронний браслет. Сьогодні суд аналізував ризики та зрозумів, що ризики значно зменшилися. Залишилося проведення експертиз та отримання документів від ФРН, що стосуються Розенблата (народного депутата Борислава Розенблата, який проходить у тій самій кримінальній "бурштиновій" справі, що й М.Поляков - ІФ), а не Полякова", - розповів адвокат.

За його словами, суд дійшов висновку, що оскільки залишилися "прості слідчі дії", то надмірні зобов'язання не потрібні.

П.Бойко пояснив, що серед зобов'язань залишилися застава, зобов'язання з'являтися до детектива, прокурора або до суду за першим викликом, не спілкуватися зі свідками, здати паспорти органам досудового слідства та не виїжджати за межі України без дозволу.

Як повідомлялося, М.Полякова підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Слідство з’ясувало, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова та Б.Розенблата, одержали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. з метою підготовки ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в сумі 304 тис. грн і поклав на нього низку зобов'язань – носити електронний засіб контролю, не виїжджати з Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

Через півтора місяця після рішення суду М.Поляков надів електронний засіб контролю (браслет).

У жовтні стало відомо, що детективи НАБУ мають нові дані в "бурштиновій справі", тому підозра стосовно дій М.Полякова потребує уточнень. Однак, зазначили в бюро, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) залишають незмінною свою позицію щодо кваліфікації злочину, у скоєнні якого підозрюється М.Поляков - як і раніше, йдеться про ч. 4 ст. 368 КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА