19:14 08.02.2018

До ДСНС надійшло повідомлення про розпилення газу в редакції газети "Вести"

3 хв читати
До ДСНС надійшло повідомлення про розпилення газу в редакції газети "Вести"

Київські рятувальники отримали телефонне повідомлення про розпилення невідомого газу в приміщенні ТРЦ "Гулівер" (Київ), де розташована редакція газети "Вести". Однак після уточнень цієї інформації заявниця сказала, що допомога рятувальників не потрібна, і співробітники ДСНС не виїжджали.

Як розповіла в четвер увечері агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служби Головного управління ДСНС у Києві Світлана Водолага, до рятувальників надійшла заявка, що на 32-му поверсі ТРЦ "Гулівер" "розпилили невідомий газ".

Співробітники ДСНС зв'язалися з адміністратором ТРЦ, який сказав, що допомога рятувальників не потрібна. Після цього в ДСНС зв'язалися із заявницею про розпилення газу, й вона підтвердила, що допомога рятувальників не потрібна, але попросила при цьому викликати "швидку допомогу".

Підрозділи ДСНС на місце не виїжджали, повідомила С.Водолага. За її словами, судячи з усього, дзвінок надійшов із редакції газети "Вести".

Водночас на сайті газети повідомляється, що в редакції видання сталося задимлення, здійснюється термінова евакуація людей.

"Як передають очевидці, раптово сталося задимлення, після цього спрацювала сирена. Буквально через кілька хвилин приїхали МНСники. Редакцію заблокували силовики", - йдеться в повідомленні видання.

Раніше в четвер головний редактор у ТОВ "Вести Мас-Медіа" Оксана Омельченко заявила, що українські правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях офісу медіахолдингу в Києві та вилучають речі.

Водночас у Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (Агентство з розшуку та менеджменту активів, АРМА) повідомили, що "8 лютого завдяки спільним діям Головної військової прокуратури ГПУ та Національної поліції на виконання постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року всупереч опору невстановлених осіб усі приміщення на 31, 32 і 33-му поверхах торговельно-офісного комплексу GULLIVER, за адресою Київ, площа Спортивна, 1а, було фактично передано в управління Національному агентству".

Наразі, наголошують в АРМА, Національне агентство фактично передало ці приміщення в управління компанії-управителю згідно з укладеним договором управління майном.

Національне агентство зазначає, що наразі єдиним законним власником зазначених приміщень є компанія-управитель на підставі зазначеного договору управління майном.

"Відповідно всі перешкоди такому управлінню є незаконними й порушують і права компанії-управителя, і це рішення слідчого судді, за що передбачено кримінальне покарання", - йдеться в заяві.

Водночас, зазначають в АРМА, наразі компанія-управитель на підставі зазначеного договору уповноважена на передання зазначених приміщень в оплатне користування всім охочим особам. "Відповідно особи, які займали зазначені приміщення до їх фактичного передання компанії-управителю, можуть оперативно укласти з нею відповідний договір оренди, що дозволить їм перебувати там на законних підставах", - пояснюють в агентстві.

При цьому в АРМА нагадали, що під час неодноразових спроб Національного агентства встановити, які компанії розташовані на зазначених поверхах офісного центру, агентство стикнулося з опором і небажанням орендарів поверхів дати можливість доступу до приміщень.

"Невідомі особи, порушуючи рішення слідчого судді та вимоги закону, сьогодні, як і минулих разів, перешкоджали й чинили опір представникам Національного агентства та Головної військової прокуратури з виконання такого рішення і передання зазначених приміщень в управління Національному агентству", - додають в агентстві, наголосивши, що діють виключно в правовому полі.

Також в АРМА зазначили, що всі рішення суду про передання приміщень у торговельно-офісному комплексі GULLIVER в управління Національного агентства діють, і, відповідно, згідно з вимогами законодавства, є обов'язковими для виконання всіма без винятку особами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА