20:20 08.02.2018

Завершено досудове розслідування у справі про перешкоджання мітингам в Сумах в січні 2014 року

2 хв читати

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершив досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання в січні 2014 року організації та проведенню зборів і мітингів у м. Суми.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури, йдеться про безпідставне притягнення громадян, які брали участь у цих зборах і мітингах, до кримінальної відповідальності й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У скоєнні цих злочинів підозрюється колишнє керівництво держави за участю керівництва правоохоронних органів Сумської області.

Керівництву прокуратури Сумської області та прокуратури Сум повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів та мітингів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 343 (вплив на працівника правоохоронного органу з метою прийняття незаконного рішення, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 1 ст. 372 (притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (організація завідомо незаконного затримання осіб, вчинене в особистих інтересах), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 (закінчений замах на незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах) КК України.

Крім того, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 372 та ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 КК України, підозрюються троє прокурорів прокуратури м. Суми та троє слідчих слідчого відділу Сумського міськвідділу внутрішніх справ.

Загалом до кримінальної відповідальності у цьому кримінальному провадженні притягнуто 9 працівників правоохоронних органів, зокрема трьох із числа колишнього керівного складу прокуратури Сумської області та прокуратури Сум, зазначили в Генпрокуратурі.

5 лютого 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам оголошено про завершення досудового розслідування та надано матеріали для ознайомлення. Після закінчення виконання цієї процесуальної дії обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА