07:58 09.02.2018

Керівництво Японії скористається Олімпіадою, задля проведення жорсткої лінії у відносинах з КНДР

2 хв читати
Керівництво Японії скористається Олімпіадою, задля проведення жорсткої лінії у відносинах з КНДР

Токіо домагатиметься від Сеула проведення жорсткої лінії стосовно Пхеньяну, незважаючи на олімпійське перемир'я між двома Кореями, повідомляє в п'ятницю газета "Известия" з посиланням на міністерство закордонних справ Японії.

"Зокрема, прем'єр Японії Сіндзо Абе, який збирається на відкриття Олімпіади в Пхьончхані, має намір закликати південнокорейського лідера Мун Чже Іна не відмовлятися від спільних військових маневрів з США, незважаючи на певну розрядку в діалозі з КНДР. У Токіо і Вашингтоні впевнені, що простягнута владою Північної Кореї "оливкова гілка" - не більше ніж спроба затягнути час для відшліфовування ядерної та ракетної програм, а заодно вбити клин в єдність США і їх союзників в Азії", - йдеться в публікації.

"Що стосується питання Північної Кореї, ми хотіли б забезпечити максимальний тиск на Пхеньян, використовуючи всі доступні засоби, щоб загнати країну в кут і змусити змінити свою політику", - заявили виданню в прес-службі МЗС Японії.

Газета також зазначає, що японське дипломатичне відомство, вітаючи міжкорейський діалог з питань участі північнокорейської збірної в Олімпійських іграх, в той же час "закликало Сеул не помилятися щодо справжніх мотивів "оливкової гілки", простягнутою КНДР".

"Північна Корея має намір відвернути нас від свого ядерного і ракетного розвитку, щоб виграти якийсь час. Окрім того, Пхеньян намагається пом'якшити санкції і отримати фінансову допомогу, скасувати спільні військові навчання США і РК і вбити клин між країнами", - пояснили "Известиям" в МЗС Японії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА