12:20 09.02.2018

YouTube не знайшов доказів втручання Росії в голосування щодо Brexit

2 хв читати
YouTube не знайшов доказів втручання Росії в голосування щодо Brexit

Відеосервіс YouTube не знайшов доказів того, що Росія за його допомогою намагалася втрутитися в британський референдум про вихід з ЄС, заявила керівник підрозділу компанії зі зв'язків із держструктурами Юніпер Даунс, передають у четвер західні ЗМІ.

"Ми провели дослідження щодо Brexit і не знайшли ознак втручання. Ми переглянули всю рекламу, пов'язану з Росією, і не знайшли свідчень того, що наші сервіси використовувалися х такою метою", - сказала Ю.Даунс.

Також Ю.Даунс заявила, що YouTube радий співпраці з урядом Великої Британії.

"Ми раді співпрацювати з урядом Великої Британії в рамках будь-яких розслідувань про втручання у вибори", - сказала вона.

Ю.Даунс виступила під час слухань комітету членів британського парламенту у Вашингтоні, захід присвячений фейковим новинам. Перед британськими депутатами виступлять представники Google, Facebook і Twitter.

Під час слухань голова відділу Facebook з інформаційної політики у Великій Британії Саймон Мільнер заявив, що Facebook наприкінці лютого зможе надати комітету відомості про те, як Росія могла спробувати вплинути на британський референдум. Він наголосив, що, ймовірно, інформація не перебуватиме у відкритому доступі.

Як зазначає видання "Бізнес інсайдер", внутрішнє розслідування YouTube було пов'язане з розслідуванням британської виборчої комісії про можливе втручання Росії в Brexit. Окреме розслідування щодо фейкових новин, і зокрема ймовірний вплив Росії на Brexit, проводить комітет з культури, медіа та спорту нижньої палати британського парламенту.

Наприкінці січня соціальна мережа Twitter направила комітету з культури, медіа та спорту нижньої палати британського парламенту листа, в якому йдеться про те, що вона не знайшла достатніх доказів втручання Росії в референдум щодо виходу Великої Британії зі складу ЄС.

Однак, виступаючи в четвер перед британськими членами парламенту, топ-менеджер Twitter Нік Піклз, відповідальний за політику компанії у Великій Британії, заявив, що Twitter виявив 49 акаунтів, які ймовірно були пов'язані з Росією і поширювали неправдиву інформацію перед голосуванням щодо Brexit. Н.Піклз заявив, що 49 акаунтів пов'язані з Агентством інтернет-досліджень, що базується в РФ, з них було розміщено 942 твіти, які отримали 637 лайків і 461 ретвіт. Співробітник Twitter наголосив, що з цих акаунтів було розміщено лише 0,02% від всіх твітів, пов'язаних із голосуванням щодо Brexit.

Агентство інтернет-досліджень західні ЗМІ називають "фабрикою тролів", йому приписують поширення в соціальних мережах політичної інформації від російської влади. Назване агентство часто фігурує в матеріалах про можливе втручання Росії у вибори в США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА