15:31 09.02.2018

Суд підтвердив штраф компанії "Тедіс Україна" на 431 млн грн

2 хв читати
Суд підтвердив штраф компанії "Тедіс Україна" на 431 млн грн

Київський апеляційний господарський суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором сигарет "Тедіс Україна" (раніше - "Мегаполіс-Україна") 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України (АМКУ).

"Щойно апеляційний господарський суд ухвалив рішення на користь АМКУ в справі щодо зловживання монопольним становищем "Тедіс" ("Мегаполіс") і стягнення 431 млн грн штрафу", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Як повідомлялося, АМКУ наприкінці 2016 року наклав на "Тедіс Україна" штраф у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, проте компанія оскаржила це рішення в суді.

Наприкінці березня 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що в рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" проведено понад 100 обшуків.

За даними генпрокурора Ю.Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, до якого згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення погоджують із членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР"/"ЛНР". Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр. виведено 2,5 млрд грн.

Компанія спростувала ці заяви на свою адресу, зазначивши, що її власниками є бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Великої Британії.

Tedis Ukraine, створену в 2011 році як ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року було перейменовано в ТОВ "Тедіс Україна". Регіональна мережа компанії складається з 35 регіональних структурних підрозділів в Україні.

Компанія є найбільшим дистриб'ютором сигарет в Україні: її частка на ринку, за даними АМКУ, становить понад 99%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА