12:59 15.09.2010

СБУ підтверджує факт затримання в Росії екс-заступника головбуха "Нафтогазу" в рамках справи RosUkrEnergo

2 хв читати

Служба безпеки України (СБУ) підтверджує факт затримання в Російській Федерації колишнього заступника головного бухгалтера НАК "Нафтогаз України" Марії Кушнір.

"10 вересня 2010 р. при взаємодії з правоохоронними органами Російської Федерації Кушнір затримали у Волгоградській області (Російська Федерація – ІФ). Стосовно неї судові органи обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту", – повідомила в середу керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, наразі вирішується питання про екстрадицію М.Кушнір в Україну. "Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України вживають заходів для екстрадиції М.Кушнір до України. Сьогодні Служба безпеки України направить до Генеральної прокуратури України всі необхідні для цього документи", – сказала М.Остапенко, висловивши сподівання, що екстрадицію буде здійснено в максимально короткий термін, визначений законодавством.

За словами керівника прес-центру, кримінальну справу проти заступника головного бухгалтера "Нафтогазу" було порушено 23 червня нинішнього року за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (посадова недбалість, що призвела до тяжких наслідків). Потім проти М.Кушнір було винесено постанову для притягнення її до відповідальності як обвинуваченої.

За словами М.Остапенко, екс-заступник головний бухгалтер перебувала в розшуку. 9 вересня в проти М.Кушнір було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). М.Остапенко наголосила, що кримінальну справу проти М.Кушнір порушили в рамках розслідування кримінальної справи про розтрату майна посадовими особами НАК "Нафтогаз Україна".

Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу. Глава Служби безпеки України Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. Наразі за цією справою заарештовано першого заступника голови "Нафтогазу України" Ігоря Діденка (Печерський районний суд м. Києва в четвер також продовжив йому термін арешту до 10 жовтня), екс-голову Держмитслужби А.Макаренка і заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА