14:24 12.02.2018

ДП "Антонов" готове брати участь у розслідуванні причин катастрофи Ан-148 у Підмосков'ї за умови офіційного звернення авіавлади РФ

2 хв читати
ДП "Антонов" готове брати участь у розслідуванні причин катастрофи Ан-148 у Підмосков'ї за умови офіційного звернення авіавлади РФ

 ДП "Антонов" (Київ) готове взяти участь у розслідуванні причин авіакатастрофи російського пасажирського Ан-148, що зазнав аварії 11 лютого в Підмосков'ї, за умови отримання відповідного офіційного звернення авіаційної влади РФ, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок в прес-службі ДП.

"ДП "Антонов" як розробник Ан-148 готове направити своїх фахівців для участі в розслідуванні цього авіаінциденту в рамках участі в роботі комісії Міждержавного авіаційного комітету (МАК), за умови отримання відповідного офіційного звернення авіаційної влади РФ. Наразі до ДП "Антонов" таке звернення не надходило", - повідомили в прес-службі.

Як уточнили в прес-службі, з 2015 року ДП "Антонов" припинило промкооперацію з РФ за програмою Ан-148.

За даними прес-служби, на сьогодні на ринку в експлуатації перебувають 34 літаки Ан-148, із них 31 машина - в РФ.

Регіональний реактивний Ан-148 нового покоління розроблений на ДП "Антонов" (Київ) і призначений для перевезення до 75 пасажирів у базовому компонуванні на відстань до 4500 км. Серед конкурентних переваг літака - можливість експлуатації на ґрунтових аеродромах, а також широкий кліматичний діапазон експлуатації. Літак оснащено двигуном Д-436-148, розробленим ДП "Івченко-Прогрес" та виробленим ПАТ "Мотор Січ" (обидва Запоріжжя), можливе оснащення літака західним двигуном. Реалізація програми здійснюється у рамках міжнародної кооперації за участю близько 15 країн.

У попередні роки серійними виробниками були ДП "Антонов" і ВАТ "Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство" (Воронеж, РФ), на сьогодні ДП "Антонов" забезпечило в повному обсязі імпортозаміщення російських комплектуючих за програмою Ан-148.

ДП "Антонов" провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Ан-148 авіакомпанії "Саратовські авіалінії" зазнав аварії 11 лютого під час виконання рейсу Москва-Орськ через кілька хвилин після зльоту з аеропорту "Домодєдово". На борту літака перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу, усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА