15:10 12.02.2018

Закон, що забороняє ретрансляцію російських інформаційних телепрограм, набув чинності в Молдові

2 хв читати
Закон, що забороняє ретрансляцію російських інформаційних телепрограм, набув чинності в Молдові

 Закон про боротьбу з "російською пропагандою" з понеділка набув чинності в Молдові, повідомив "Інтерфаксу" голова Координаційної ради з питань телебачення і радіо (КСТР) Драгош Вікол.

За словами представника КСТР, телеканали Молдови мали в понеділок припинити трансляцію програм, які підпадають під нову заборону, а також підготувати звіти про виконання нових положень законодавства про "боротьбу з російською пропагандою".

"Ми знаємо, що з понеділка основні телеканали припинили ретрансляцію інформаційних програм "Першого каналу", РТР, НТВ та інших каналів. Водночас не всі канали подали до КСТР документальні звіти. Ситуація з виконанням нових положень законодавства обговорюватиметься на спеціальному засіданні КСТР. Канали, які не виконають положення закону або не подадуть документального підтвердження, будуть покарані", - сказав Д.Вікол.

Він наголосив, що "основне завдання Ради - прояснити нові правила мовлення для всіх постачальників цих послуг, щоб виключити з інформаційного простору пропаганду й дезінформацію".

"Для чіткої роботи телеканалів і радіо відповідно до нових поправок Рада підготує повний список країн, з яких не може бути здійснена ретрансляція новинних і аналітичних програм", - зазначив Д.Вікол.

Як повідомлялося, парламент у термінову порядку ухвалив закон про внесення поправок до Кодексу про телебачення і радіо відразу в двох читаннях 7 грудня 2017 р. Президент Ігор Додон відмовився промульгувати закон, який парламент повторно ухвалив 22 грудня 2017 року. Закон промульгував голова парламенту Андріан Канду, якому рішенням Конституційного суду було надано таке право. Закон набув чинності 12 лютого.

Новий закон передбачає заборону на ретрансляцію в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА