16:18 13.02.2018

У ЄС не вважають Україну країною міграційного ризику

2 хв читати
У ЄС не вважають Україну країною міграційного ризику

 У Європейському Союзі не розглядають Україну як країну міграційного ризику через проведені заходи щодо стримування нелегальної міграції, переконаний глава Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

"За минулий рік було виявлено 3 тис. випадків нелегальної міграції та 3,8 тис. нелегальних мігрантів. З них на зеленому кордоні, поза пунктами пропуску, - 388 випадків, 886 осіб", - розповів П.Цигикал в інтерв'ю "5 каналу" у вівторок.

Глава прикордонного відомства зазначив, що "проблема тут, як і з контрабандою - стаття 331 була декриміналізована, тепер це ст.204 Кодексу про адмінпорушення, яка передбачає штраф".

П.Цигикал розповів, що наразі у списку країн міграційних ризиків для України - 70 країн, зокрема, Росія, Алжир, Індія, Афганістан, В'єтнам. "У минулому році 560 осіб були з Росії. Ми знаємо, що багато нелегальних мігранти прибувають до Росії, іноді легальними каналами, потім незаконним шляхом намагаються потрапити в Україну", - сказав він.

Разом з тим, глава відомства зазначив, що європейські країни не розглядають Україну як країну міграційного ризику. "З нашого кордону все-таки це невелика кількість таких людей: ми проводимо велику роботу зі стримування цієї нелегальної міграції, зокрема на російській ділянці. Великий комплекс заходів проводиться на цій ділянці, як на лінії розмежування, так і на кордоні. Та інженерне облаштування, і посилення особового складу ", - розповів П.Цигикал.

Говорячи про контрабанду, він зазначив, що переважно прикордонники фіксують і припиняють спроби незаконного переміщення сигарет, товарів підакцизної групи, бурштину. "Від початку року ми вже затримали близько 900 кг наркотиків. Це майже в 4 рази більше, ніж за аналогічний період попереднього року", - поінформував П.Цигикал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА