20:37 13.02.2018

Ассанж заявив "про безліч помилок" у рішенні вестмінстерського судді у справі про його арешт

2 хв читати
Ассанж заявив "про безліч помилок" у рішенні вестмінстерського судді у справі про його арешт

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав помилкою рішення лондонського суду, який виніс постанову про його арешт.

"Говорячи про рішення суду, ми здивовані. Суддя вийшла далеко за рамки того, що надали сторони", - написав Ассанж у своєму мікроблозі в "Твіттері".

"Мабуть, це призвело до безлічі фактичних помилок в рішенні", - додав Ассанж.

Він зазначив, що у нього є ще три місяці на те, щоб подати апеляцію на рішення суду.

Раніше повідомлялося, що головний суддя магістратського суду лондонського району Вестмінстер Емма Арбутнот у вівторок винесла рішення, згідно з яким ордер на арешт відносно засновника WikiLeaks Дж.Ассанжа не суперечить законодавству.

"Я вважаю, що арешт є пропорційною мірою навіть незважаючи на те, що свобода Ассанжа протягом декількох років була обмежена (оскільки він перебував на території посольства Еквадору в Лондоні - ІФ)", - сказала Е.Арбутнот.

Адвокати засновника WikiLeaks, який вже кілька років проживає в посольстві Еквадору в Великій Британії, раніше передали до суду прохання про скасування ордера. На їхню думку, підстав для арешту їхнього клієнта більше немає, оскільки формальним приводом для видачі ордера була справа про зґвалтування в Швеції. У травні 2017 року ця справа була закрита.

Незважаючи на закриття справи, британська поліція підтверджувала готовність заарештувати Дж.Ассанжа за те, що той у Великій Британії свого часу сховався від правосуддя після того, як був випущений на свободу під заставу.

У разі, якщо британська влада заарештує Дж.Ассанжа, йому загрожує екстрадиція до США. У Вашингтоні вважають, що засновник скандально відомого сайту WikiLeaks повинен постати перед судом за публікацію секретних документів і тому неодноразово заявляли, що готові домагатися його екстрадиції.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА