13:22 14.02.2018

Прокуратура звинувачує у відмиванні 1,3 млрд грн екс-керівника фармзаводу в Борисполі

2 хв читати
Прокуратура звинувачує у відмиванні 1,3 млрд грн екс-керівника фармзаводу в Борисполі

 Прокуратура міста Києва 13 лютого оголосила підозру громадянину Республіки Казахстан Кеннету Алібеку в пособництві в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом організованою злочинною групою в особливо великих розмірах у процесі кредитування БТА Банком реконструкції фармацевтичного заводу "Макс-Велл" у Київській області.

Про це повідомляється в прес-релізі міжнародної юридичної фірми "Ілляшев і Партнери", що представляє інтереси БТА Банку.

Як зазначено в повідомленні, у разі визнання винним судом, К.Алібеку загрожує до 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру в період з 2006 до 2010 року К.Алібек був засновником і керівником НВОКЦ "Макс-Велл" (нині - "Фармекс"), яке екс-власник казахстанського БТА Банку Мухтар Аблязов використовував для легалізації викрадених коштів. Олігарха, який обіймав свого часу посаду міністра енергетики Казахстану, звинувачують в його країні в розкраданні понад $7,5 млрд. Аналогічні претензії йому пред'явлені українською та російською владою, які інкримінують йому розтрати на суму понад $2,5 млрд.

З 2009 року правоохоронні органи Казахстану, України і Росії проводять розслідування щодо одного з найбільших банківських шахрайств у СНД, в якому було задіяно понад тисячу спеціально створених підставних компаній по всьому світу.

Раніше англійські суди визнали М.Аблязова шахраєм, зобов'язали повернути БТА Банку $4,3 млрд і засудили його до 22 місяців ув'язнення. Терміну М.Аблязов не відбув, сховавшись за підробленими документами у Франції, де його і заарештували влітку 2013 року. Його там 3,5 року утримували у в'язниці в очікуванні екстрадиції до України або Росії. У червні 2017 року М.Аблязова було заочно засуджено Спеціалізованим міжрайонним судом Алмати до 20 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За фактами незаконного виведення коштів та їх легалізації українська Нацполіція на початку 2017 року повідомила М.Аблязову про нову підозру, а українська Генеральна прокуратура звернулася до Франції з додатковим клопотанням про видачу М.Аблязова Україні для притягнення до кримінальної відповідальності за епізодом "Макс-Велл" ("Фармекс").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА