16:48 14.02.2018

Турчинов: Закон про відновлення суверенітету на Донбасі не виключає звільнення регіону силовим шляхом

2 хв читати
Турчинов: Закон про відновлення суверенітету на Донбасі не виключає звільнення регіону силовим шляхом

Закон про відновлення державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виключає їх звільнення силовим шляхом, заявляє секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

"Ми не говоримо, що сьогодні можемо звільнити окуповану територію виключно силовим шляхом. Але цей закон не виключає такого шляху і створює для цього передумови. Щоб не потрібно було ухвалювати додаткові законодавчі акти, які забезпечили б правове поле для застосування сили під час протидії агресору", - сказав О.Турчинов в інтерв'ю Hromadske.

При цьому він зазначив, що закон не перекреслює мирного шляху. "...Сьогодні ніхто не скасував Мінських угод. Так, Росія їх саботує, вона намагається їх нівелювати, але сьогодні дипломатичний шлях, згідно з позицією президента, залишається одним із пріоритетних. Інше питання, що Росія все робить, щоб цей шлях перекреслити", - наголосив секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання, скільки часу знадобиться українській армії, щоб відновити контроль над окупованими територіями Донбасу, якщо РФ не втручатиметься, О.Турчинов сказав: "На це знадобиться кілька тижнів. Проблема планування військової операції на сході в тому, що ти не розумієш, скільки військ тобі протидіятимуть, скільки РФ залучить дивізій, корпусів, полків або армій. У цьому, безумовно, проблема планування воєнної операції, коли не знаєш реального потенціалу ворога".

Він нагадав, що потенціал, який перебуває сьогодні на окупованій території, - це і регулярні Збройні сили РФ. "Так, там багато жителів Донбасу, але вони підпорядковані виключно російському військовому керівництву, вони живуть за військовими статутами РФ, використовують російську зброю, мають централізоване матеріально-технічне забезпечення російського Генштабу. Це військові підрозділи Росії, з якими ми ведемо війну, незважаючи на те, що там дуже багато зрадників, українців, які в них залучені. Але ці корпуси протрималися б недовго в разі, якби справді не було другого ешелону, який ... стоїть на кордоні", - пояснив О.Турчинов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА