20:44 14.02.2018

Спробу підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття вчинили праворадикали однієї з країн ЄС

2 хв читати
Спробу підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття вчинили праворадикали однієї з країн ЄС

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, посилаючись на дані правоохоронців, що спробу підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді в ніч на 4 лютого вчинили двоє іноземців-праворадикалів із країн Євросоюзу, але не з Угорщини.

"Злочинці - іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу. ... це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих ЛНР і ДНР, вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лимонова", - розповів Г.Москаль на зустрічі з керівництвом Генконсульства Угорщини та Товариства угорської культури Закарпаття, повідомляє офіційний сайт голови ОДА.

За словами Г.Москаля, співробітники Служби безпеки України ідентифікували цих людей через камери відеоспостереження, встановили, з допомогою яких мобільних телефонів вони координували свої дії, в якому хостелі проживали, на якій автозаправочній станції купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною, відомі також їхні прізвища, адреси та паспортні дані.

"Встановлено, що двоє іноземців приїхали в Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску "Ужгород" на словацько-українському кордоні й поселилися в хостелі на вул. Льва Толстого в Ужгороді. В ніч на 4 лютого вони здійснили дві спроби підпалу офісу товариства. Спочатку після першої ночі (при цьому один зі злочинців знімав підпал на смартфон, очевидно, для звіту)", - розповів про подію голова ОДА.

Потім, за його словами, після 4 години ночі вони вчинили ще одну спробу підпалу, а вранці виїхали з України через той самий пункт пропуску "Ужгород".

"Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук. Для нас принципово, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності й засуджені", - підсумував Г.Москаль.

При цьому він наголосив, що розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті в Закарпатті намагалася третя сторона, яка діє в інтересах Росії. "Відповідально заявляю, що ці спроби жодним чином не вплинуть на дружні взаємини українців та угорців, а також представників інших національностей, що проживають у Закарпатті", - запевнив голова обладміністрації.

Як повідомлялося, в ніч на 4 лютого в Ужгороді невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатської спілки угорців (йдеться про Товариство угорської культури Закарпаття). Внаслідок інциденту ніхто не постраждав, у вікні розбилося одне з подвійних стекол і несильно обгоріла рама.

У МЗС Угорщини засудили цей напад і заявили про необхідність введення спостережної місії ОБСЄ в Закарпатську область.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА