21:02 14.02.2018

НКРЗІ затвердила перелік заборонених до ввезення на територію України РЕЗ

2 хв читати
НКРЗІ затвердила перелік заборонених до ввезення на територію України РЕЗ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила та направила на реєстрацію в Міністерство юстиції порядок ввезення з-за кордону та реалізації в Україні радіоелектронних засобів (РЕЗ) та випромінювальних пристроїв (ВП), що передбачає ведення переліку пристроїв, заборонених до ввезення та використання на території країни.

"Під час впровадження в Україні технології 3G, було виявлено випадки, коли використання окремими абонентами пристроїв, які не відповідають затвердженим правилам, створювали перешкоди у роботі обладнання операторів мобільного зв'язку (телефонні апарати з бездротовою трубкою стандарту DECT 6.0 – ІФ), що призвело до зниження якості послуг зв'язку. Для вирішення подібних проблем, Комісія вважає за необхідне встановити порядок ввезення з-за кордону та реалізації в Україні РЕЗ та ІО згідно з чинним законодавством, а також визначити порядок і форму ведення Реєстру РЕЗ та ІО, заборонених до використання та ввезення на територію України", – повідомило в коментарі "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до регулятора.

По суті, прийнятий комісією на засіданні у вівторок документ, текст якого має агентство, регламентує ведення переліку заборонених до ввезення і застосування на території України РЕЗ і ІО.

У НКРЗІ наголошують, що метою державного регулювання є створення прозорого і пропорційного порядку ввезення з-за кордону та реалізації в Україні РЕЗ та ВП, і там, де це можливо, зменшення регуляторного навантаження на суб'єктів господарювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА