11:27 15.02.2018

Суд Києва обирає запобіжний захід Труханову

2 хв читати

Солом'янський районний суд Києва в четвер вранці розпочав розгляд клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави в сумі 50 млн грн для мера Одеси Геннадія Труханова.

Захист Г.Труханова заявив клопотання про долучення низки документів, суд задовольнив це прохання.

Наразі сторона обвинувачення, виступаючи на підтримку клопотання, викладає суть підозри, висунутої меру Одеси.

"Геннадій Леонідович був локомотивом реалізації злочинного наміру... Забезпечив підготовку необхідних документів для внесення на розгляд комісії ... Було в стислі терміни підготовлено довідку, що Одеська міськрада має потребу в цьому приміщенні", - сказав прокурор.

Як повідомлялося, 14 лютого детективи НАБУ і прокурори САП затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова і Павла Вугельмана. Зараз з усіма підозрюваними виконуються слідчі і процесуальні дії, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Керівник САП Назар Холодницький, розповідаючи про фабулу справи, розповів, що Фонд держмайна у 2015-2016 роках продав цілісний майновий комплекс заводу "Краян" на відкритих торгах за 11,5 млн грн. Через деякий час Одеська міськрада придбала цей комплекс уже за 185 млн грн, причому в повному обсязі не увесь комплекс, а лише приміщення, що становлять його половину.

За словами керівника САП, кримінальне провадження було відкрито 2 листопада 2016 року за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем з придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян". За результатами розслідування були повідомлені про підозру кілька посадових осіб Одеської міськради, керівники і засновники деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У свою чергу, Г.Труханов заявив про свою невинність і про те, що не має наміру переховуватися. "Офіційно заявляю, що не має наміру ні від чого переховуватися. Тим більше, що правда і закон - на моєму боці. Більш того, перервавши відрядження, я попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час мого приїзду, щоб уникнути подальших спекуляцій. Як Одеський міський голова, двічі отримав вотум довіри від одеситів, я офіційно заявляю, що всі рішення, ухвалені міською радою та виконавчим комітетом, відповідали і відповідають букві закону", - йдеться в заяві мера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА