16:45 15.02.2018

Президент "Київстару" Чернишов у VEON також керуватиме бізнес-одиницею "Євразія"

2 хв читати
Президент "Київстару" Чернишов у VEON також керуватиме бізнес-одиницею "Євразія"

VEON Ltd. (Амстердам), глобальний провайдер комунікаційних та інтернет-сервісів із кількістю клієнтів понад 240 млн, передав керівництво бізнес-одиницею "Євразія" нинішньому президенту найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" Петру Чернишову.

"П.Чернишов, будучи керівником бізнес-одиниці "Євразія", відповідатиме за бізнес VEON у Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Таджикистані, Україні та Узбекистані, залишаючись президентом "Київстар", однієї з найуспішніших операційних компаній у групі VEON", - йдеться в повідомленні групи в четвер.

VEON нагадує, що у П.Чернишова великий міжнародний досвід роботи на високих керівних посадах, зокрема кілька років він очолював Carlsberg Україна і пізніше обійняв посаду віце-президента, відповідального за роботу в шести країнах Східної Європи в Carlsberg Group.

Згідно з повідомленням групи, таку кадрову зміну здійснено в рамках трансформації корпоративної структури, мета якої - сформувати збалансований розподіл ролей і завдань між штаб-квартирою та операційними компаніями.

Другим подібним призначенням, про яке оголосила VEON у четвер, стала передача керівництва бізнес-одиницею "Ринки, що розвиваються" діючому генеральному директорові пакистанського оператора Jazz Ааміру Хафізу Ібрагіму. Він відповідатиме за бізнес VEON в Алжирі, Бангладеш і Пакистані, залишаючись генеральним директором Jazz.

А.Ібрагім і П.Чернишов звітуватимуть безпосередньо СЕО VEON Жан-Іву Шарльє та увійдуть до виконавчого комітету VEON, йдеться в релізі.

"Аамір і Петро... очолюють дві найбільш успішні компанії в нашому портфоліо, і я розраховую на їхній внесок у розвиток нашого основного бізнесу, а також сподіваюся, що вони прискорять впровадження нашої цифрової стратегії", - наведено в повідомленні слова Ж.-І.Шарльє.

Він додав, що ці призначення також відображають зміни операційної моделі групи, яка робить ставку на лідерів, що добре знають специфіку своїх ринків і мають достатній досвід, щоб розвивати активи на глобальному рівні.

Згідно з релізом, Джон Едді, діючий керівник бізнес-одиниці "Ринки, що розвиваються", і Михайло Герчук, діючий керівник бізнес-одиниці "Євразія", які працювали в штаб-квартирі в Амстердамі, покидають обіймані посади.

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку, що обслуговував на кінець вересня 2017 року 26,4 млн абонентів. Його виручка за дев'ять місяців 2017 року збільшилася на 10,5% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 11,08 млрд грн, EBITDA - на 11,8%, до 6,02 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА