20:46 15.02.2018

Апеляційний суд майже на місяць скоротив термін арешту харківського соратника Медведчука, підозрюваного в сепаратизмі

3 хв читати
Апеляційний суд майже на місяць скоротив термін арешту харківського соратника Медведчука, підозрюваного в сепаратизмі

Апеляційний суд Харківської області в четвер скоротив термін тримання під вартою голови Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, підозрюваному в сепаратизмі.

"Апеляційний суд скоротив термін запобіжного заходу майже на місяць: було до 30 березня, стало до 2 березня. Ми не знаємо, чому ухвалено таке рішення. Сьогодні зачитували лише резолютивну частину. Наступного тижня ми плануємо звернутися до суду з клопотанням щодо продовження запобіжного заходу", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також зазначив, що суд не ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу.

"Запобіжний захід залишився колишнім, а це означає, що апеляційний суд вважає його законним за своєю суттю", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, А.Лесику оголошено підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними попереднього розслідування, яке здійснюють слідчі Служби безпеки України, будучи депутатом, А.Лесик закликав до зміни кордонів території держави.

Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі.

Співробітники СБУ в Луганській області затримали А.Лесика 15 грудня 2017 р. і доставили до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того самого дня Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

Як повідомлялося, 17 травня 2016 р. Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За проголосували 63 людини, одна - проти.

Увечері того самого дня А.Лесик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді.

26 грудня 2016 р. Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 р. Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції та скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА