14:07 16.02.2018

В Чернівцях запустили портал відкритих даних

2 хв читати
В Чернівцях запустили портал відкритих даних

В Чернівцях запустили портал відкритих даних міста https://data.city.cv.ua/. Сервіс містить 29 наборів даних про різні сфери життєдіяльності міста у форматі, який придатний для аналізу, створення різноманітних електронних сервісів та інструментів, розповів чернівецький міський голова Олексій Каспрук під час презентації у середу. Містяни, аналітики, розробники знайдуть тут інформацію про комунальне майно, оренду, благоустрій, містобудівні умови та обмеження, транспорт, медичні та освітні заклади міста.

Портал розроблений в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між міською радою, Державним агентством з питань електронного врядування та проектом Фонду Східна Європа «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах», повідомив очільник міста. "В рамках цього Меморандуму Чернівці долучились до Міжнародної хартії відкритих даних, було проведено аудит даних, підготовлено до публікації 29 наборів даних, розроблено нормативно-правову базу та  інтерактивну візуалізацію, розроблену на основі даних про освітянську галузь міста", - додав він.

Відповідальна за реалізацію проекту від Чернівецької міської ради Тетяна Лебухорська розповіла, що перелік даних, які оприлюднюється на Порталі, був сформований за результатами зустрічі з активістами, онлайн-опитування, а також після того, як було проведено аудит даних. 

Для унормування роботи Чернівецької міської ради щодо відкритих даних було розроблено Порядок, який визначає формати і стандарти, використання даних з Порталу.

В Україні вже більше 10 міст мають портали відкритих даних.  "В Чернівецькій міській раді нам вдалось зібрати саме ті набори, які дійсно важливі для громади, про що ми говорили під час публічних обговорень, - зазначила експертка проекту “Підзвітність та прозорість в державному управлінні та послугах” Надія Бабинська. - Зокрема, дані про медичних працівників, медичне обладнання я не знаходила на інших міських порталах. Тепер дуже важливо, щоб міська рада, розпорядники не запустили цю справу. Адже відкриті дані - це вимога не тільки часу, а й закону “Про доступ до публічної інформації”.

Наразі Портал ще оновлюється, а пропозиції та зауваження щодо його роботи можна надсилати до відділу комп’ютерно-технічного забезпечення Чернівецької міської ради.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА