08:39 17.02.2018

США домагатимуться екстрадиції обвинувачених у впливі на вибори росіян

2 хв читати
США домагатимуться екстрадиції обвинувачених у впливі на вибори росіян

Міністерство юстиції США буде домагатися екстрадиції 13 росіян, які були звинувачені у втручанні в американські президентські вибори. Про це заявив на прес-конференції заступник генпрокурора США Рід Розенстайн, повідомляється на сайті американського Мін'юсту.

"Поки ми не розмовляли з росіянами щодо цього питання (звинувачення 13 громадян Росії у втручанні в вибори). Ми будемо слідувати звичайним процедурам і хочемо співпраці та екстрадиції", - сказав він.

У п'ятницю, 16 лютого, прокуратура США опублікувала обвинувальний висновок, в якому сказано, що 13 росіян стали підозрюваними у втручанні в американські вибори. У списку фігурує, в тому числі Євген Вікторович Пригожин, який контролював компанію Concord Management. Окрім того, американське відомство вважає причетним до втручання такі компанії, як Агентство інтернет-досліджень та Concord Catering.

Як вважають в американській прокуратурі, Агентство інтернет-досліджень у 2014 році розпочало свою діяльність щодо впливу на виборчий процес в США. Для цього фігуранти списку Мін'юсту реєструвалися в соціальних мережах під фальшивими іменами і займалися політичними дискусіями з метою "принизити роль Гілларі Клінтон і допомогти обранню президентом США Дональда Трампа". Також, на думку американської прокуратури, обвинувачені росіяни контактували з людьми, які були пов'язані з виборчим штабом Трампа, але не говорили, кого вони представляли, і не повідомляли їм про своє громадянство. Крім того, в соціальних мережах фігуранти справи створювали тематичні групи, в яких обговорювалися різні політичні теми, в тому числі імміграція, захист темношкірого населення і релігія.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА