11:45 17.02.2018

Мей виступає за посилення трансатлантичного співробітництва для реагування альянсу і дії РФ в Україні

1 хв читати
Мей виступає за посилення трансатлантичного співробітництва для реагування альянсу і дії РФ в Україні

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вважає необхідним посилити трансатлантичне співробітництво, зокрема для реагування на дії Росії в Україні.

"Розглядаючи ситуацію в світі, сьогодні ми бачимо, що є серйозні виклики миру, процвітанню і нашим правовим принципам. Ми вважаємо, що необхідно посилити трансатлантичне співробітництво... це стосується майбутньої іранської ядерної угоди, розробки нового підходу до міграції, реагування на ворожі дії Росії в Україні, на заході Балкан і кіберпросторі. У всіх цих сферах наш успіх залежатиме від нашого партнерства та інституційних механізмів для співпраці з ЄС", – сказала вона на 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки у суботу.

За словами прем'єра, Велика Британія і ЄС повинні зберегти співпрацю у сфері застосування санкцій після Brexit.

Т.Мей додала, що в інтересах ЄС і Великої Британії проведення спільних операцій і співробітництво у сфері кібербезпеки.

"Кібератаки NotPetya минулого року засвідчила, що нам необхідно вчитися захищати себе в кіберпросторі. Цей напад, в якому Велика Британія та її партнери звинувачують Росію, порушив роботу багатьох організацій на території багатьох європейських країн. Для того, щоб реагувати на загрози у майбутньому, нам необхідно об'єднати зусилля", – зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА