09:45 18.02.2018

SpaceX відклала запуск іспанського супутника

2 хв читати
SpaceX відклала запуск іспанського супутника

Американська приватна компанія SpaceX відклала запуск іспанського супутника PAZ, перенісши його на 21 лютого 2018 року, через фінальну перевірку обтічника, повідомляє прес-служба компанії в Twitter. "

Команді на (базі ВПС США) Ванденберг був потрібен додатковий час для перевірки обтічника. Вантажі й носій у порядку. Через вимоги, що пред'являються до місії, ми призначили запуск PAZ на 21 лютого", - йдеться в повідомленні.


Зазначено, що нова спроба запуску відбудеться з майданчика 4 East (SLC-4E) бази Ванденберг у Каліфорнії. Відділення супутника від ракети-носія Falcon 9 має відбутися на 11-й хвилині після запуску, після чого апарат вийде на низьку орбіту. Як очікується, компанія вестиме пряму трансляцію запуску 21 лютого. У SpaceX також повідомили, що не будуть заново використовувати першу ступінь носія після запуску.

Как сообщалось, 6 лютого 2018 року SpaceX успішно запустила надважку ракету Falcon Heavy - найпотужніший із використовуваних на даний момент носіїв. Максимальна вантажопідйомність ракети - 63,8 тонн. У якості макета корисного навантаження був використаний вишневий Tesla Roadster глави компанії - Ілона Маска - з одягненим у скафандр виробництва SpaceX водієм-манекеном. Машина була успішно виведена на геліоцентричну орбіту. Один із трьох прискорювачів ракети розбився при посадці.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА