16:35 19.02.2018

Порошенка допитають як свідка у справі про держзраду Януковича

2 хв читати
Порошенка допитають як свідка у справі про держзраду Януковича

Президента України Петра Порошенка буде допитають в Оболонському районному суді Києва як свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в середу, 21 лютого.

"У середу ми допитаємо президента України Петра Порошенка і посла (постпреда України при ООН Володимира - ІФ) Єльченка. Це останні свідки сторони обвинувачення у цьому процесі", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

Як повідомлялося, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту України вручено підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 110, 111 Кримінального кодексу України (держзрада і посягання на територіальну цілісність держави). 4 травня 2017 року Оболонський райсуд Києва розпочав розглядати справу за обвинуваченням В.Януковича в державній зраді.

Суд прийняв рішення допитати П.Порошенка у справі про державну зраду В.Януковича. "Наступного тижня ми плануємо допитати постпреда України при ООН Єльченка, а також президента України Порошенка Петра Олексійовича", - сказав прокурор у справі Руслан Кравченко 14 лютого 2018 року.

Того ж дня пройшов допит у тій самій справі секретаря Ради національної безпеки і оборони України, колишнього в.о. президента України Олександра Турчинова, який тривав чотири з половиною години.

18 лютого П.Порошенко заявив про намір брати участь у процесі у справі про державну зраду В.Януковича і важливість розслідування злочинів проти учасників Революції гідності в 2014 році.

"Зло має бути покаране, і тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить. Але це справа кожного з нас", - заявив П.Порошенко на церемонії відкриття виставки, присвяченій учасникам Революції гідності - творчим особистостям "Переведи мене через Майдан" у Києві в неділю.

Президент також наголосив, що злочини проти учасників Революції гідності не мають терміну давності, а злочинці мають бути покарані. П.Порошенко також зазначив, що розділяє незадоволеність суспільства темпами розслідування і швидкості судових процесів. "Водночас добре усвідомлюю масштаб злочину, так само як і необхідність юридично бездоганної доказової бази і неухильного дотримання всіх процесуальних норм ... Маєм пройти процедурно-складний шлях для того, щоб у вбивць потім не було ніяких зачіпок в європейських судах", - наголосив глава держави.

П.Порошенко також попросив генерального прокурора Юрія Луценка проаналізувати, чим можна організаційно допомогти Департаменту спеціальних розслідувань, що веде це провадження. Прес-служба глави держави уточнює, що йдеться про судове засідання з розгляду кримінального провадження за обвинуваченнями у державній зраді В.Януковича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА