12:48 20.02.2018

Поліцейські затримали трьох аферистів, які незаконно відбирали майно в пенсіонерів

1 хв читати
Поліцейські затримали трьох аферистів, які незаконно відбирали майно в пенсіонерів

 Правоохоронці Київської області затримали двох чоловіків середнього віку і жінку, які незаконно привласнили 2 квартири у пенсіонерів, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції Київської області.

"Підозрюваними виявилися жителі Бориспільського району Київської області - двоє чоловіків 31 і 36 років і жінка 50 років", - йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в їхніх оселях і вилучили документи, які підтверджують факти незаконного заволодіння правами на нерухоме майно.

"Від початку 2017 р. зловмисники підшукували самотніх пенсіонерів, у разі зникнення яких ніхто нічого не запідозрить. Псевдоблагодійники входили в довірчі відносини зі старими, напували (тих - ІФ) невстановленими речовинами і алкоголем, після чого обманом примушували віддавати документи і ставити підписи під дорученнями на квартири. Для запобігання зриву угоди на право заволодіння квартирами аферисти викрадали людей похилого віку і незаконно тримали в сусідній Чернігівській області", - розповів начальник поліції області Мітрій Ценов.

Нині поліцейські встановили два факти, коли у пенсіонерів відібрали квартири. Щодо них слідче управління поліції Київської області проводить досудове розслідування. Порушено кримінальні провадження у ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА