18:30 21.02.2018

Суд відправив під нічний домашній арешт двох фігурантів у справі мера Одеси Труханова

2 хв читати
Суд відправив під нічний домашній арешт двох фігурантів у справі мера Одеси Труханова

Солом'янський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту двом чиновникам Одеської міської ради, підозрюваним у справі про привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на прес-службу суду.

За інформацією видання, відповідне рішення суд ухвалив 20 лютого.

"Ідеться про голову депутатської комісії Одеської міськради з питань комунальної власності Василя Шкрябая та директора муніципального департаменту комунальної власності Олексія Спектора. Чиновники зобов'язані не залишати місце проживання з 21:00 до 6:00. Термін дії запобіжного заходу - 60 діб", - пише видання.

Як повідомлялося, 15 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП").

Крім того, цього самого дня суд відпустив заступника мера Одеси Павла Вугельмана на поруки народних депутатів Олександра Пресмана (група "Відродження") та Юрія Мірошниченка (фракція "Опозиційний блок").

Суд також обрав запобіжний захід фігуранту справи, в якій проходить мер Одеси, - Петру Загодіренку у вигляді тримання під вартою з правом застави в сумі 5,2 млн грн.

Загалом у справі про зловживання, які призвели до розкрадання коштів, за словами керівника САП, оголошено вісім підозр, п'ять з яких - посадовим особам Одеської міськради, дві - керівникам і засновникам приватних підприємств, які задіяні у зазначеній схемі, та оцінювачу, який здійснював оцінку приміщень ДП "Завод "Краян".

Як повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, із восьми осіб, яким повідомлено про підозру, затримано шістьох, а двоє ще перебувають у розшуку.

13 лютого 2018 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом чиновникам мерії Одеси: меру Г.Труханову, віце-меру П.Вугельману, голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василю Шкрябаю й директору департаменту комунальної власності міськради Олексію Спектру - в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці особи можуть бути причетні до схеми заподіяння збитків бюджету Одеси через купівлю будівлі ДП "Завод "Краян".

Детективи НАБУ і прокурори САП 14 лютого затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) Г.Труханова та П.Вугельмана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА