19:18 21.02.2018

Прикордонники вирішили заборонити Саакашвілі в'їзд в Україну до 2021 року

2 хв читати
Прикордонники вирішили заборонити Саакашвілі в'їзд в Україну до 2021 року

Начальник Мостиського прикордонного загону прийняв рішення про заборону екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі в'їзд в Україну до 13 лютого 2021 року.

У відповіді першого заступника глави Державної прикордонної служби Василя Серватюка на запит адвокатів М.Саакашвілі, який надав агентству "Інтерфакс-Україна" захисник політика Руслан Чорнолуцький, зазначено, що Адміністрація Держприкордонслужби вважає, що дане рішення повністю відповідає вимогам чинного законодавства України.

Відомство зазначає, що 12 лютого було здійснено "реадмісію М.Саакашвілі за стандартною процедурою", оскільки він незаконно перебував на території України після рішень судів.

Р.Чорнолуцький зазначив, що захист М.Саакашвілі вважає дане рішення Держприкордонслужби незаконним і має намір його оскаржити.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував в США.

10 вересня 2017 року М.Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прихильників, що супроводжувалося протистоянням з прикордонниками і правоохоронцями.

22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним в незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі в позові до управління ДМС в Київській області через відмову в наданні йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

5 лютого Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив це рішення, але 6 лютого захист М.Саакашвілі подав касацію на рішення КААС до Касаційного адміністративного суду. Адвокат Р.Чорнолуцький підкреслював, що до завершення всіх судових процесів щодо статусу М.Саакашвілі у влади немає ніяких підстав для екстрадиції або видворення його з України.

12 лютого М.Саакашвілі був затриманий в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва недалеко від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доставлений в аеропорт "Бориспіль" і відправлений на літаку в Польщу.

У МВС України відзначили, що відповідно до вже прийнятих судових рішень М.Саакашвілі знаходився на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернутий в країну, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА