19:33 21.02.2018

Держпродспоживслужба планує призупинити роботу одного з ресторанів "Євразія"

2 хв читати
Держпродспоживслужба планує призупинити роботу одного з ресторанів "Євразія"

Головне управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Києві підготувало розпорядження про призупинення роботи ресторану японської кухні "Євразія" на проспекті Перемоги, 84в.

За інформацією прес-служби відомства, документ, згідно з яким заклад громадського харчування наказують закрити на 10 днів, представникам ресторану передадуть 21 лютого.

Фахівці Держпродспоживслужби також мають намір звернутися до суду, щоб продовжити заборону на прийом відвідувачів на більш тривалий час.

Як повідомлялося, в період з 15 по 19 лютого держустанова "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" зареєструвала п’ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, ймовірно пов'язаних із вживанням їжі в закладі громадського харчування, а саме - суші "Філадельфія".

У столичній Держпродспоживслужбі зазначили, що з епідеміологічного анамнезу встановлено, що всі хворі пов'язують своє захворювання із вживанням їжі, придбаної в закладі громадського харчування, всі хворі замовляли та їли суші "Філадельфія".

В інформації відомства зазначається, що станом на 19 лютого трьох хворих було госпіталізовано до медичних закладів (двох до комунального закладу "Ірпінська центральна міська лікарня", одного - до Олександрівської клінічної лікарні Києва).

20 лютого фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Києві спільно з ГУ "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" розпочали проведення позапланового заходу (обстеження) з відбором зразків об'єктів санітарних заходів для проведення лабораторних досліджень.

У Держпродспоживслужбі Києва зазначили, що епідеміологічне розслідування випадків захворювання триває, і пообіцяли, що про результати позапланового заходу повідомлять додатково.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА