16:12 22.02.2018

Держкомтелерадіо заборонило ввезення в Україну ще 9 російських видань

2 хв читати
Держкомтелерадіо заборонило ввезення в Україну ще 9 російських видань

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення в країну ще дев'яти російських видань.

"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Форс Україна" у видачі дозволу на ввезення в Україну з території держави-агресора восьми книг Валерія Синельникова (видавництво ТОВ "Центрполиграф", Москва) і книги "Весела компанія" із серії "Сто точок. З'єднай і намалюй" (видавець – ТОВ "Издательство "Э", Москва) "- повідомила прес-служба Держкомтелерадіо в четвер.

Наказ про відмову виданий на підставі рішення експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції.

Члени експертної ради визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції дозволена до поширення на території України.

"Зокрема, у вихідних даних дитячої книги "Весела компанія" зазначено: "Надруковано в Росії. Республіка Крим", що є порушенням державного суверенітету України, адже Автономна Республіка Крим є невіддільною частиною України, територія якої незаконно окупована російськими військами", - підкреслюють у відомстві.

Така ж географічна "помилка" міститься в книгах психолога В.Синельникова, який в кожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші за адресою: "Російська Федерація, Республіка Крим, м. Сімферополь".

Як повідомлялося, 13 лютого 2018 року Держкомтелерадіо внесло 135 російських книг, а також два видання з окремих районів Донецької та Луганської областей до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

14 лютого за заборону Держкомтелерадіо потрапили ще 2 російських видань.

Серед авторів, чиї книги потрапили в даний список, - Захар Прилєпін, Дмітрій Goblin Пучков, Олександр Дугін, Сергій Доренко, Едуард Лімонов, Олександр Волконський, Павло Губарєв, Сергій Глазьєв, Анатолій Вассерман, Наталя Поклонська, а також десятки інших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА