08:53 23.02.2018

Віце-прем'єр Австралії подав у відставку через стосунки з підлеглою

2 хв читати

Віце-прем'єр Австралії Барнабі Джойс подав у відставку через тиск на нього після скандалу, який пов'язаний з повідомленнями про роман з колишньою співробітницею апарату Віккі Кемпіон. Роман привів до конфлікту з прем'єром країни Малкольмом Тернбуллом. Про це Джойс заявив на прес-конференції 22 лютого, передає Reuters.

Він зазначив, що продовжить роботу в Палаті представників, але стане там рядовим парламентарієм. Джойс також залишить пост лідера Національної партії.

Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що Джойс, який прожив в шлюбі 24 роки і який проводив кампанію за сімейні цінності, завів коханку, яка чекає від нього дитину. За даними SBS News Australia, повідомлення про його роман з Віккі Кемпіон з'явилися в ЗМІ два тижні тому. Політик має чотирьох дітей, і наразі не розлучений.

За даними Reuters, політик повідомив про плани піти у відставку після того, як 22 лютого в австралійських ЗМІ з'явилися звинувачення проти нього в сексуальних домаганнях. Глава Національної партії Бен Хіндмарш заявив Reuters, що партії відомо про сексуальні домагання Джойса, але відмовився уточнити подробиці. Віце-прем'єр заперечував ці звинувачення, але визнав, що вони прискорили прийняття рішення. Представник Джойса вважає, що ці звинувачення "помилкові і дискредитують".

За даними Independent Australia, після скандалу з Джойсом прем'єр Австралії вирішив офіційно заборонити членам уряду країни заводити романи з співробітниками апарату. "Міністри, незалежно від того, в шлюбі вони чи ні, не повинні вступати в інтимний зв'язок з іншими співробітниками. Це демонстрація поганого поводження на робочому місці. Всі знають, що ні до чого хорошого це не призводить", - зазначив Тернбулл.

У листопаді 2017 року почалася хвиля звинувачень в сексуальних домаганнях, внаслідок чого були звільнені багато відомих режисерів, акторів, політиків та бізнесменів. The New Yourk Times і журнал The New Yorker повідомили про сексуальні домагання режисера Харві Вайнштейна, після чого він був звільнений з заснованої ним компанії. Розгорнута кампанія проти домагань торкнулася акторів Кевіна Спейсі, Стівена Сігала, Еда Вествіка та інших.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА