08:24 25.02.2018

Пекін виступив проти санкцій США відносно громадян і компаній Китаю

2 хв читати
Пекін виступив проти санкцій США відносно громадян і компаній Китаю

Пекін виступає проти введення США односторонніх санкцій проти китайських організацій або фізичних осіб. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю з посиланням на заяву офіційного представника міністерства Гена Шуана.

США вводить обмеження проти китайських судноплавних і енергетичних компаній, які співпрацюють з КНДР, нагадали в зовнішньополітичному відомстві.

"Китай виступає рішуче проти введення США односторонніх санкцій і "довгострокової юрисдикції" відповідно до свого внутрішнього законодавства проти китайських підприємств або фізичних осіб", - заявив Шуан.

Пекін закликає американську сторону "негайно припинити подібні правопорушення, щоб не підривати двостороннє співробітництво у відповідній області".

Китайський уряд виконує резолюції Ради Безпеки ОНН щодо КНДР, а також свої міжнародні зобов'язання, і не дозволяє жодній фізичній особі КНР або компанії брати участь в діяльності, яка порушує ці резолюції. Якщо будь-яке порушення резолюцій РБ ООН і законів Китаю буде виявлено, китайська сторона проведе серйозне розслідування відповідно до законів і правил країни, заявив представник МЗС.

Напередодні Reuters з посиланням на джерела повідомив, що влада США планує посилити контроль над судами, які йдуть в порти Північної Кореї в рамках оголошених санкцій. За словами співрозмовників агентства, можливе посилення контролю над судноплавством може торкнутися регіональних партнерів США - Японії, Південної Кореї, Сінгапуру і Австралії. Можуть бути перехоплені і оглянуті суда, які перевозять заборонені вантажі всупереч санкціям. До операції можуть бути залучені додаткові сили ВМС і ВМФ США.

Про те, що США наклали санкції проти 27 транспортних і судноплавних компаній, 28 судів і однієї фізичної особи в межах протидії ядерній і балістичній програми КНДР, стало відомо 23 лютого. Незадовго до цього джерело Reuters в Білому домі повідомляло, що це буде "найбільший пакет санкцій проти північнокорейського режиму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА