19:17 25.02.2018

У Харкові без опалення залишаються 97 об'єктів

2 хв читати
У Харкові без опалення залишаються 97 об'єктів

Станом на 16:00 неділі в Харкові через аварію на тепломережах без опалення залишається 97 об'єктів (багатоквартирних будинків і об'єктів соцсфери), повідомив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Без централізованого теплопостачання залишаються 97 об'єктів: 81 багатоквартирний будинок; 5 медичних установ; 5 дитячих садків, 2 позашкільні установи та 4 школи ... Першочергове забезпечення теплом із застосуванням теплових генераторів здійснюється в чотирьох лікувальних установах з постійним перебуванням людей, особливу увагу приділено міському перинатальному центру. Для підтримки температурного режиму в дитячому будинку "Малятко" ДСНС задіяно 4 теплові генератори", - написав Г.Зубко на своїй сторінці в Фейсбуці.

За його словами, ремонтні роботи ведуться паралельно на двох тепломагістралях: основній і резервній. Системи електро-, газо- і водопостачання об'єктів працюють в штатному режимі.

Оперативний штаб прийняв рішення про розгортання чотирьох пунктів обігріву на базі загальноосвітніх шкіл для тимчасового розміщення та харчування мешканців будинків, які залишилися без тепла. Підготовлено 6 мобільних пунктів обігріву.

Рішення щодо навчального процесу в школах планується прийняти до кінця дня.

Працівниками соціального захисту встановлений контроль і надання допомоги людям з інвалідністю та людям похилого віку в будинках, які залишилися без теплопостачання.

Як повідомлялося, через аварії на магістральній тепломережі в суботу і в ніч на неділю в Харкові залишилися без опалення більше 650 житлових багатоквартирних будинків і об'єктів соцсфери. Станом на 7:00 неділі без тепла залишалися 144 об'єкта житлової та соціально-побутової сфери (відновлено 522) у двох районах міста, а саме: 129 будинків (відновлено 476), 7 дитячих садків (відновлено 14), 5 лікувальних установ (відновлено 9) і 3 школи (відновлено 23).

У неділю вдень заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк і перший заступник глави ДСНС України Олег Мельчуцький вилетіли до Харкова для координації робіт з ліквідації наслідків аварії на системах теплопостачання.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА