07:16 26.02.2018

Студенти і викладачі медуніверситету Богомольця оголосили безстроковий страйк

1 хв читати
Студенти і викладачі медуніверситету Богомольця оголосили безстроковий страйк

Студенти і трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили безстроковий страйк, повідомляється в неділю ввечері на сторінці вузу в Facebook.

"Страйк оголошено в зв'язку з безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України в незалежність і самоврядування НМУ імені О.О.Богомольця", - йдеться в повідомленні.

"Починаючи з понеділка, 26 лютого 2018, навчальний процес і наукова діяльність в НМУ імені О.О.Богомольця повністю зупиняються на невизначений час, а всі приміщення Університету недоступні для відвідувачів за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти", - заявили представники медуніверситету.

Відзначається, що страйк оголосив страйковий комітет, до якого увійшли з боку студентства представники студентського парламенту університету, студентського ГО "Студентська довіра", студентський профком, і студентський актив. З боку трудового колективу НМУ ім.Богомольця декани і проректори, профспілковий комітет університету.

Страйкарі вимагають від президента України Петра Порошенка втрутитися в ситуацію, що склалася, від голови Верховної Ради і прем'єр-міністра - "негайно створити комісію з розслідування зловживань керівництвом Міністерства охорони здоров'я" та "на час такого розслідування відсторонити від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун і її заступників".

Окрім того, страйкарі вимагають від У.Супрун скасування наказу про звільнення ректора НМУ ім.Богомольця Катерини Амосової і призначення в.о. ректора університету Михайла Захараша, а також забезпечити проведення інтегрованого ліцензованого іспиту Крок1. Стоматологія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА