10:58 26.02.2018

Українські виші протягом 5 років зможуть безкоштовно використовувати міжнародну систему виявлення плагіату

1 хв читати
Українські виші протягом 5 років зможуть безкоштовно використовувати міжнародну систему виявлення плагіату

Міністерство освіти і науки підписало меморандум із компанією Plagiat.pl, згідно з яким українські виші протягом 5 років зможуть безкоштовно використовувати міжнародну систему виявлення плагіату.

"Міністерство освіти і науки України підписало меморандум із компанією Plagiat.pl, що дасть змогу українським вишам протягом 5 років безкоштовно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема з робіт, виконаних різними мовами", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.

Водночас наголошується, що в меморандумі не надається ніякого монопольного права або якихось преференцій компанії Plagiat.pl, але виші України отримають додатковий інструмент перевірки академічних текстів.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами є добровільним і формалізується у вигляді окремої угоди між вищим навчальним закладом і компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців із дати підписання меморандуму.

"МОН зацікавлене, щоб більше компаній, на кшталт Plagiat.pl, співпрацювали міністерством для вдосконалення антиплагіатних перевірок. Ми закликаємо інші компанії виступати із аналогічними проектами на таких самих або навіть кращих умовах", - ідеться в повідомленні.

Компанія Plagiat.pl надає програмне забезпечення для підтримки перевірки автентичності тексту переважно в Польщі та Румунії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА