12:51 26.02.2018

РФ створила в Криму самодостатнє угруповання, здатне становити небезпеку для прибережних територій усього Чорноморського регіону

2 хв читати
РФ створила в Криму самодостатнє угруповання, здатне становити небезпеку для прибережних територій усього Чорноморського регіону

За чотири роки окупації Росія створила в Криму потужне військове угруповання, яке контролює зону Чорного моря, заявляє заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

"За останні чотири роки Російська Федерація створила на півострові самодостатню міжвідомчу групу, спроможну вести операції на північно-західному стратегічному напрямку. Це дає змогу Російській Федерації контролювати зону Чорного моря, проектувати нестабільність на східну частину Чорного моря, відповідно контролювати повітряний простір і становити небезпеку для прибережних територій усього Чорноморського регіону", - заявив А.Петренко на міжнародному форумі "Окупований півострів: чотири рік опору" в понеділок у Києві.

За його словами, за чотири роки окупації Російська Федерація створила в Криму армійський корпус - оперативно-тактичне об'єднання, у складі якого є велика кількість бронетанкової техніки й особового складу.

"Якщо у 2013 році військовослужбовців РФ було близько 12 тисяч, то наразі ця кількість перевищує 31 тисячу, якщо танків РФ у 2013 році в Криму не було взагалі, то цього року їх уже 40", - розповів А.Петренко.

За його словами, наразі на півострові також є 583 бронетранспортери, 162 артилерійські системи.

Представник Міноборони додав, що за чотири роки до двох полків морської авіації, які були в Чорноморського флоту РФ, додалася змішана авіаційна дивізія, у складі якої є бомбардувальники, штурмовики та винищувачі. А.Петренко зазначив, що кількість військових літаків РФ збільшилася з 22 одиниць до 113.

"У бойовий склад РФ введено бойові кораблі та підводні човни з крилатими ракетами морського базування "Калібр", ви всі бачили їх застосування щодо Сирії з акваторії Каспійського моря. Так от, наразі в Чорноморському флоті таких кораблів вісім, і вони сумарно можуть здійснити залп 52 одиницями крилатих ракет. Дальність ураження такої ракети становить від 1500 до 2500 км", - поінформував заступник міністра.

"Російська Федерація планово впроваджує концепцію так званої зони заборони доступу до Кримського півострова, коли за допомогою комбінування сучасних зразків протиповітряної оборони, протикорабельної ракетної, а також за допомогою переміщення з материкової частини Росії на територію кримського півострова тактичних ракетних комплексів "Іскандер" Російська Федерація має змогу контролювати будь-які військові платформи, які розміщуватимуться в Чорному морі, й може з високою імовірністю завдавати їм значних уражень", - роз'яснив А.Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА