13:25 26.02.2018

Доступ до Храму гробу Господнього в Єрусалимі для паломників і туристів закрито другий день поспіль

1 хв читати
Доступ до Храму гробу Господнього в Єрусалимі для паломників і туристів закрито другий день поспіль

 Доступ до однієї з головних християнських святинь - Храму гробу Господнього - закрито вже протягом двох днів на знак протесту церкви проти податкової політики влади Єрусалима, передає в понеділок газета "Гаарец".

За даними видання, про рішення закрити храм на невизначений термін оголосили представники як вірменської апостольської церкви, так і католицької та греко-православної громад.

За повідомленням ізраїльської газети "Джерузалем пост", такий крок став реакцією на наміри місцевої влади накласти на церкви стягнення з муніципального податку на майно.

"Цей борг - результат несплати (податку християнськими конфесіями - ІФ) протягом багатьох років. У разі незгоди церковні лідери можуть звернутися до суду. Я здивований, що вони досі цього не зробили", - наводить видання слова мера Єрусалима Ніра Барката.

"Я не розумію такого протесту, який завдає шкоди самій церкві. Їм необхідно заплатити податок або звернутися зі скаргою до суду", - наголосив він.

У свою чергу церковні лідери звинуватили владу Єрусалима в порушенні негласних і багаторічних правил, згідно з якими церкви історично не сплачували податків.

Храм гробу Господнього в Єрусалимі щороку приваблює кількасот тисяч паломників, а також туристів із різних країн.

Вхід до церкви закрито вперше з 1948 року після проголошення Держави Ізраїль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА