16:43 26.02.2018

"Самопоміч" вимагає скликати позачергову сесію Харківської міськради через серію аварій на тепломережах

2 хв читати
"Самопоміч" вимагає скликати позачергову сесію Харківської міськради через серію аварій на тепломережах

Фракція Харківської міськради "Самопоміч" вимагає від міського голови Харкова Геннадія Кернеса скликати позачергову сесію міськради у зв'язку з серією великих аварій, які трапилися на тепломережах міста за останні дні.

"Через відсутність офіційних пояснень керівництва комунального підприємства "Харківські теплові мережі" й керівництва міста про причини виникнення аварійних ситуацій і в умовах значного зниження температури навколишнього середовища, фракція "Об'єднання "Самопоміч" у Харківській міській раді вимагає від міського голови Кернеса Г.А. скликати позачергову сесію міської ради", - йдеться в заяві "Сампомочі", текст якої має "Інтерфакс-Україна".

На позачерговій сесії депутати від "Самопомочі" хочуть заслухати звіт гендиректора "Харківських теплових мереж" Сергія Андрєєва про причини аварій і заходи щодо їх недопущення надалі, а також про нинішній стан тепломереж. Вони також мають намір вимагати від С.Андрєєва підготувати план реконструкції тепломереж міста і домагатися вирішення про проведення зовнішнього аудиту КП "Харківські теплові мережі".

Як повідомлялося, за останні дні в Харкові сталося кілька великих аварій на тепломережах.

У четвер вранці на тепломагістралі в районі Шатилівки в Харкові сталася аварія, через яку без тепла залишилося понад 400 житлових будинків, а також лікарні, дитсадки та школи.

Через аварії на магістральній тепломережі в суботу і в ніч на неділю в Харкові залишилися без опалення більше 650 житлових багатоквартирних будинків і об'єктів соцсфери. Станом на 7:00 неділі без тепла залишалися 144 об'єкта житлової та соціально-побутової сфери (відновлено 522) у двох районах міста, а саме: 129 будинків (відновлено 476), 7 дитячих садків (відновлено 14), 5 лікувальних установ (відновлено 9) і 3 школи (відновлено 23). Повністю відновити теплопостачання планували до вечора понеділка.

У неділю ввечері перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов, відповідаючи на питання журналістів заявив, що виступає проти "поспішних" кадрових висновків.

"Давайте зараз не гарячкувати з кадровими рішеннями. Кадрові рішення завжди можна ухвалити... Ми повинні розуміти, що є фахівці, є опалювальний сезон, і зараз поспішних висновків ми не робитимемо. Ми все проаналізуємо, врахуємо. Якщо буде потрібно - ми подумаємо над цим питанням. Єдине, що хочу вам сказати, що абсолютно точно, ми не будемо поспішати з висновками. Ми чітко крок за кроком подивимося проходження всього процесу і під час підготовки до опалювального сезону і під час локалізації тих поривів, які були", - сказав І.Терехов.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА