19:08 26.02.2018

Викрадених у жовтні в Сумській області українських прикордонників перевели з Москви до Брянська

1 хв читати
Викрадених у жовтні в Сумській області українських прикордонників перевели з Москви до Брянська

Українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака, яких викрали російські спецслужби біля українсько-російського кордону в Сумській області в жовтні 2017 року, перевели з Москви до Брянська, повідомляє речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Викрадених українських прикордонників перевели з Лефортова до Брянська, де триває судовий процес. У Лефортово їх просто незаконно утримували, але вже сам так званий суд відбуватиметься у Брянську", - повідомила М.Беца "5 каналу".

При цьому вона зазначила, що дата розгляду справи щодо прикордонників невідома: "Судовий процес наразі не призначений".

"Наш консул постійно намагається отримати допуск, щоб їх відвідати. Вдалося лише один раз побачити і зустрітися з нашими прикордонниками. На регулярній основі ми спрямовуємо наші звернення-ноти російській стороні щодо допуску. Станом на зараз його (допуску - ІФ) немає", - сказала М.Беца.

Як повідомлялося, 3 жовтня 2017 року двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА