19:55 26.02.2018

Держдеп запустить проект з протидії іноземної пропаганди проти США

1 хв читати
Держдеп запустить проект з протидії іноземної пропаганди проти США

Держдепартамент США починає нову програму вартістю в $ 40 млн з боротьби з дезінформацією і пропагандою проти інтересів США, які спонсоруються іноземними державами.  Про це повідомляє в понеділок американське видання USA Today з посиланням на заступника держсекретаря США Стіва Голдстейна.

"Це не тільки оборона, яку нам слід зайняти; нам також слід і наступати", - сказав він.

Реалізацією програми буде займатися Центр глобальної взаємодії (GEC) держдепу у співпраці з Пентагоном. При цьому до програми планується залучати інші сторонні структури для вироблення конкретних пропозицій.

Згідно із заявою держдепу, "групи громадянського суспільства, постачальники медіа-контенту, неурядові організації, спонсоровані федеральними властями центри досліджень і розробок, приватні компанії та академічні інститути можуть брати участь в конкурсі на отримання грантів від GEC, щоб вести свою важливу роботу з боротьби з пропагандою і дезінформацією".

За інформацією видання, GEC пізніше запустить низку пілотних проектів, що створювалися у співробітництві з Пентагоном.

USA Today нагадує, що цей проект був затребуваний Конгресом США ще влітку 2017 року в зв'язку з заявами про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА